arhiva pentru Octombrie, 2008

 
Miercuri, Octombrie 15th, 2008

Daca aveti nevoie de o finantare imediata si nu puteti astepta pana cand vi se aproba un imprumut de nevoi personale, institutiile financiare nebancare (IFN) va ofera o solutie: creditul rapid. Dupa cum a fost denumit, creditul rapid se caracterizeaza prin tmpul foarte scurt de obtinere a finantarii dorite. Bineinteles, nu putem vorbi de sume foarte mari, intrucat creditul rapid se acorda fara a avea nevoie de o documentatie stufoasa sau de garantii. Suma imprumutata difera de la o instituie de credit la alta, insa poate incepe de la 400 RON si poate ajunge la 9.000 RON.

Ce acte va sunt necesare pentru a contracta un credit rapid?

Trebuie sa stiti de la inceput ca nu exista o regula fixa pentru toate institutiile financiare nebancare in ceea ce priveste dosarul dumneavoastra de credit rapid. Acestea isi iau masuri si in functie de suma solicitata, ca urmare, principala conditie de acordare este venitul permanent si demonstrabil. Uniformazand, iata cu ce documente trebuie sa fiti pregatiti:

- actul de identitate sau copia actului de identitate. Unele institutii vor dovada domiciului dumneavoastra stabil, in timp ce la altele, trebuie sa demonstrati si cetatenia romana.
- adeverinta de venit (plus copie de pe cartea de munca in unele cazuri); poate fi vorba de o adeverinta de salariu sau de talonul de pensie etc.
- o factura recenta la utilitati
- un document bancar ce contine contul dumneavoastra IBAN pentru ca suma sa va fie virata in acest cont.

La ce institutii puteti solicita un credit rapid?

In Romania, pentru a obtine o astfel de finantare, va puteti adresa unor institutii precum Provident, Cofidis, Cetelem, TBI Credit, Profi Credit sau Credex. Conditiile de eligibilitate variaza usor de la o institutie la alta. In general, acestea impun si conditii legate de perioada de creditare.

Cel mai mare dezavantaj in contractarea unui credit rapid este costul acestuia. Daca la institutille bancare costul creditului inseamna dobanda si comisioanele, costul unui credit rapid la o IFN este ridicat de o taxa fixa ce se adauga ratei lunare. Astfel se poate ajunge la o Dobanda Anuala Efectiva (DAE) de 60%.

 
  • Publicitate