arhiva pentru categoria ‘ credite nevoi personale ’

Daca in 2007  creditele in franci elvetieni erau printre cele mai tentante oferte ale bacilor, in 2009 clientii au ajuns sa regrete alegerea facuta. Cei care au obtinut imprumuturi in aceasta valuta se plang de faptul ca francul elvetian a devenit din ce in ce mai scump, ceea ce a dus la o crestere a ratelor cu 50%.  Insa nu numai ratele bancare mai mari nemultumesc clientii. O alta problema este ca desi cererea de franci elvetieni e mare, valuta nu este de gasit la casele de schimb si uneori, nici la banci. Solutia in aceste cazuri este data tot de banca – paritatea, dar ea nu favorizeaza clientul.

Cu doi ani in urma, francul elvetian era cotat, conform statisticilor BNR, la 1,8741 lei. De la acest curs, francul elvetian si-a continuat ascensiunea, atingand in luna februarie 2009  cota de 2,9115 lei. Asadar, cei care s-au bucurat sa contracteze credite in cea mai ieftina valuta de pe piata la data respectiva spun ca nu ar mai face aceeasi alegere.

Desi in 2006-2007 creditele in franci elvetieni erau o alternativa atragatore si pentru banci, acestea sunt de acord ca moneda elvetiana este valuta cu cea mai mare volatilitate de pe piata. In decurs de trei ani, cursul a cunoscut fluctuatii destul de mari, de la 2,3 lei in 2005 pana la un minim de 1,8-1,9 lei in 2007, pentru ca in urmatorii doi ani sa creasca din nou vertiginos.

Ca urmare a cererii de pe piata si in ciuda riscului valutar mai mare, bancile au oferit clientilor un numar apreciabil de credite in franci elvetieni. Un asemenea imprumut le permitea bancilor sa afiseze dobanzi nominale foarte reduse. In prezent, tot mai multe banci renunta la aceste oferte, fie pentru ca nu mai exista cerere, fie pentru ca se tem de volatilitatea acestei valute.

 

UniCredit Tiriac Bank relanseaza in forta creditul de nevoi personale. Penru a-si extinde portofoliul de clienti pe aceasta linie, banca ofera clientilor o promotie valabila pana in septembrie. Mai precis, pana la data de 15 septembrie 2009, persoanele care vor sa acceseze un credit de nevoi personale fara ipoteca, vor beneficia de un comision de acordare zero.

Comisionul de acordare a unui imprumut fara garantii se ridica la 3,5% – 4% din suma solicitata, iar eliminarea acestuia inseamna, pentru un imprumut de valoare medie, o reducere de 1.700 RON din costul creditului.

Din oferta bancii incepand cu luna iulie mai fac parte si o dobanda variabila mai mica cu 4.8 puncte procentuale pentru creditul fara ipoteca, o procedura de acordare si o documentatie simplificata. Pentru creditele personale cu ipoteca, dobanda a fost de asemenea redusa cu pana la 3 puncte procentuale.

Daca la contractarea unui imprumut de nevoi personale solicitati si un card de credit, veti beneficia de o alta facilitate, si anume returnarea a 1% din valoarea tranzactiilor efectuate prin card la comercianti pe parcursul unui an.

“Prioritatea noastra este sa îmbunatatim si sa simplificam procesele interne, pentru a face accesul la credite mai facil pentru clientii persoane fizice si din punctul de vedere al documentatiei”, declara Gauthier van Weddingen, directorul general al UniCredit Consumer Financing IFN S.A. Managerul a tinut sa dea asigurari ca strategia bancii tine cont in egala masura de conditiile de risc in contextul mediului macroeconomic actual.

 
  • Publicitate